Blog > Komentarze do wpisu

GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

go�ki z pekinki

Gołąbki choć nie takie tradycyjne bo bez ryżu i w kapuście pekińskiej to jednak ich smak był jak dla mnie o niebo lepszy od tych w zwykłej kapuście są taki delikatne że, każdy ich kęs był rozkoszą dla naszego podniebienia, mięso było soczyste i co tu więcej pisać po prostu pychotka :-)

  • 1 KAPUSTA PEKIŃSKA
  • 30 dag MIĘSA MIELONEGO
  • 2 CUKINIE
  • 1 KONCENTRAT POMIDOROWY
  • 1 MAŁA CEBULA
  • SÓL, PIEPRZ do smaku
  • 3 ŁYŻKI VEGETY lub kostka rosołowa
  • 2 ZĄBKI ZMIAŻDŻONEGO CZOSNKU

Kapustę porozdzielać na liście i delikatnie sparzyć następnie rozbić lekko końcówki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię i połączyć z mięsem, wymieszać z przyprawami i formować małe kulki - zawijać w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty położyć na dnie garnka na to poukładać gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce wymieszać vegetę z ok 1 litra wody i połączyć z koncentratem zalać gołąbki i gotować pod przykryciem ok 30 minut na małym ogniu.

Podawać z ziemniakami :-)

Smacznego

Wydrukuj przepis

 
wtorek, 29 czerwca 2010, kasandraa6
Smaczneblogi.pl
Komentarze
2010/06/29 18:49:07
Nie jadłam jeszcze gołąbków z kapusta pekińską. Ciekawe, musze kiedyś spróbować:)
-
Gość: Arek, 77-254-217-96.adsl.inetia.pl
2010/11/11 11:09:11
Dziś robię drugi raz, poprzednio wyszły super, zamierzam to dziś powtórzyć. Dzięki za przepis.
Follow on Bloglovin
Inne
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+ " />