Blog > Komentarze do wpisu

ŁATWY PIERNIK

 

łatwy piernik 1

 

 

Doskonałe i szybkie ciasto które każdemu wychodzi. Można je wzbogacić bakaliami i polać czekoladą , ale bez dodatków też świetnie smakuje i szybko się je robi a gości w moim domu od bardzo dawna...A gdy mamy mieć gości niezapowiedzianych napewno zdążymy zrobić to ciasto w godzinkę :-)


2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ

1 SZKLANKA CUKRU

1 SZKLANKA OLEJU

1 SZKLANKA MLEKA

1 JAJKO

2 ŁYŻKI DOWOLNEGO DŻEMU

2 ŁYŻKI CIEMNEGO KAKAO

1 ŁYŻECZKA PRZYPRAW DO PIERNIKA (korzenne)

1 ŁYŻECZKA SODY

SZCZYPTA SOLI


Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem.

Wszystkie składniki wrzucić do miski i zmiksować na gładką masę. Ciasto wylać do foremki i piec w nagrzanym piekarniku 180 C termoobieg ok. 40-50 minut

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

łatwy piernik 2

czwartek, 03 czerwca 2010, kasandraa6
Smaczneblogi.pl
Komentarze
2010/06/03 12:14:32
Pierniki kocham, chociaż ich smak nie odpowiada pozostałym domownikom.
Dlatego robię pierniki tylko na święta...kiedy mam gwarancję, że ktoś pomoże mi je zjeść. Bo jestem więcej niż pewna, że cała blaszka pysznego korzennego ciasta nie stanowiłaby dla mnie żadnego problemu :P
-
2010/06/03 12:17:37
ale pychotka!
-
Gość: lucka, *.ssp.dialog.net.pl
2013/02/19 10:10:03
Robiłam, pychota :P, dodatkowo przekroiłam na dwie części i posmarowałam powidłami z róży pychota i oblałam czekoladą mniam, ciasto bardzo wilgotne polecam bo naprawde łatwe
-
Gość: Gosia, *.dynamic.chello.pl
2013/06/19 17:21:32
Piernik wyszedł bardzo smaczny :) dziękuję za przepis :)
-
Gość: Aneta, *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2013/11/26 20:30:48
Wyszedl pyszny zamiast dzemu dodalam miod. Dodatkowo rodzynki i migdaly. Fajnie ze jest taki mokry.
-
Gość: kasia, *.cpe.marton.net.pl
2013/12/22 11:16:51
Jaki mniej więcej ma być rozmiar formy? Z góry dziękuje za odpowiedź :)
-
2013/12/22 14:23:51
kasia : keksówka 30/11 cm
-
Gość: , *.adsl.inetia.pl
2014/01/21 12:55:19
Robiłam, jest po prostu przepyszny. Szybko znikął :)
-
Gość: kamila, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/02/01 12:02:26
robiłam piernik według tego przepisu na Święta- był przepyszny!:)))i banalnie prosty- a im starszy, ty, lepszy i miększy:)polecam!
-
Gość: , *.wide-net.pl
2014/10/25 16:02:03
piekłam tego piernika
-
2014/11/01 17:58:06
Piernik bajecznie proste wykonanie smkowite konsumowanie ;)
-
Gość: aga11177, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2014/12/23 17:54:23
Piernik super, robiłam z uczniami na kiermasz. Wyszedł wspaniały. Przepis prosty, przejrzysty, a efekt wyborny. Gorąco polecam i życzę Wesołych Świąt!
-
Gość: , *.walbrzych.dialog.net.pl
2015/10/30 09:14:39
zamiast dżemu może być konfitura?to wogole jest jakas różnica? nigdy nie piekłam ciasta :)
-
2015/10/30 11:50:42
Gość walbrzych : Nie ma znaczenia czy konfitura czy dżem czy powidła ;-) a ja dziś też zdobiłam ale tym razem dodałam nutellę zamiast dżemu , pozdrawiam
-
Gość: , *.walbrzych.dialog.net.pl
2015/10/30 18:38:46
Dziekuje za odpowiedz :) własnie wkładam ciasto do piekarnika:) trzymajcie kciuki, zeby tylko mi zakalec nie wyszedl bo naprawde nigdy nie robiłam ciasta :) pochwale sie jak sie upiecze :D
-
2015/10/30 19:19:04
gość walbrzych ;-) trzymam kciuki i koniecznie daj znać jak ci wyszło ;-)
-
Gość: , *.walbrzych.dialog.net.pl
2015/10/30 19:31:22
w calym domu pieknie pachnie i ciasto cuuudownie uroslo :) jak ostygnie to sprobuje i dam znac ale na pewno pyszne bedzie jak juz takie uroslo :D jestem niemalze jak Gessler :) dzieki za superprzepis:)
-
Gość: iwona, *.dynamic.chello.pl
2015/11/28 16:53:36
PYCHOTA BARDZO POLECAM !!!!
-
Gość: , 80.50.4.*
2015/11/30 10:45:13
Piernik smaczny i łatwy w przygotowaniu. Jednak dla mnie zbyt tłusty:-(
-
Gość: Basia, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2015/12/20 16:31:51
Właśnie piekę - nie wiem czy dobrze zrobiłam podzieliłam ciasto na dwie części i piekę w dwóch foremkach - będą mniejsze :) ale dwa od razu:)
Bardzo jestem ciekawa efektu końcowego.
-
2015/12/20 21:57:29
Basia : Ciekawy pomysł z tym podzieleniem .ja osobiście nigdy tak nie piekłam może dlatego że ten piernik bardziej traktuję ,,babkowo, niż ten tradycyjny. Ciekawa jestem Twojego efektu ,myślę że fajnie byłoby go przełożyć jakąś masą. pozdrawiam
-
Gość: Asia, *.centertel.pl
2016/01/19 14:06:26
Spalił mi się po 10 minutach w piekarniku
-
2016/01/20 16:02:23
Asia po 10 minutach ci się spalił ? Jestem normalnie w szoku , myślę że może to problem z piekarnikiem. Bo to naprawdę niemożliwe . Następnym razem zmniejsz jeszcze temperaturę niż tą co podałam w przepisie. Obecnie tu gdzie mieszkam mam też problem z piekarnikiem bo wszystko mi praktycznie pali dlatego muszę ustawiać dużo mniejszą temperaturę niż podają w przepisach. Musisz po prostu wyczuć swój piekarnik. Pozdrawiam
/> Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Magia.
Google
Reklama
  • reklama
facebooko

prawa autorskie
Nie kopiuj!
zdjęcia na tym blogu są
chronione prawem autorskim.
INNE
blogi kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Follow
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach