Blog > Komentarze do wpisu

Rolada makowa

rolada makowa

Świąteczna rolada makowa z cienkim biszkoptem i pyszną bitą śmietaną smakuje wyśmienicie…

BISZKOPT,,2,,

  • 250 ml. ŚMIETANY KREMÓWKI 36%
  • 4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU + 1 do posypania
  • 2 ŁYŻKI ŻELATYNY

Mak gotować 2 godziny, odcedzić go i zmielić - śmietanę ubić mikserem na sztywno z cukrem pudrem - dodać mak i wymieszać oraz rozpuszczona żelatynę w małej ilości wody. Wymieszać z masą i wstawić do lodówki aby lekko stężało. I wylać na biszkopt gdy będzie delikatnie ścięte, zwinąć i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny

Smacznego

Wydrukuj przepis 

środa, 02 czerwca 2010, kasandraa6
Smaczneblogi.pl
/> Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Magia.
Google
Reklama
  • reklama
facebooko

prawa autorskie
Nie kopiuj!
zdjęcia na tym blogu są
chronione prawem autorskim.
INNE
blogi kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach