Blog > Komentarze do wpisu

Rolada makowa

rolada makowa

Świąteczna rolada makowa z cienkim biszkoptem i pyszną bitą śmietaną smakuje wyśmienicie…

BISZKOPT,,2,,

  • 250 ml. ŚMIETANY KREMÓWKI 36%
  • 4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU + 1 do posypania
  • 2 ŁYŻKI ŻELATYNY

Mak gotować 2 godziny, odcedzić go i zmielić - śmietanę ubić mikserem na sztywno z cukrem pudrem - dodać mak i wymieszać oraz rozpuszczona żelatynę w małej ilości wody. Wymieszać z masą i wstawić do lodówki aby lekko stężało. I wylać na biszkopt gdy będzie delikatnie ścięte, zwinąć i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny

Smacznego

Wydrukuj przepis 

środa, 02 czerwca 2010, kasandraa6
Smaczneblogi.pl

Polecane wpisy

  • Mazurek daktylowy

    Mazurek obowiązkowo musi pojawić się na naszym świątecznym stole, tym razem przygotowany w wersji mini aby zmieścił się do koszyczka Wielkanocnego. Jest słodki

  • Ciasto z Prince Polo

    Ciekawe ciasto z dodatkiem wafelków czekoladowych, puszyste i lekkie - doskonałe na letnie wieczory przy herbatce. Polecam oryginał 4 jajka 2/3 szklanki cukru 3

  • Mrówkowiec

    Bardzo proste ciasto do wykonania dla każdego, to klasyczne ucierane ciacho z suchym makiem jest mięciutkie wilgotne i jak pisze ewenna długo zachowuje świeżoś

/> Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Magia.
Google
Reklama
  • reklama
facebooko

prawa autorskie
Nie kopiuj!
zdjęcia na tym blogu są
chronione prawem autorskim.
INNE
blogi kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Follow
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach