Blog > Komentarze do wpisu

Rolada makowa

rolada makowa

Świąteczna rolada makowa z cienkim biszkoptem i pyszną bitą śmietaną smakuje wyśmienicie…

BISZKOPT,,2,,

  • 250 ml. ŚMIETANY KREMÓWKI 36%
  • 4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU + 1 do posypania
  • 2 ŁYŻKI ŻELATYNY

Mak gotować 2 godziny, odcedzić go i zmielić - śmietanę ubić mikserem na sztywno z cukrem pudrem - dodać mak i wymieszać oraz rozpuszczona żelatynę w małej ilości wody. Wymieszać z masą i wstawić do lodówki aby lekko stężało. I wylać na biszkopt gdy będzie delikatnie ścięte, zwinąć i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny

Smacznego

Wydrukuj przepis 

środa, 02 czerwca 2010, kasandraa6
Smaczneblogi.pl
Follow on Bloglovin
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach
  •  Akcja lodowa 2013 World Bread Day 2013 - 8th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!
  • Społeczności kulinarne
    Top Blogi
    Inne
    Odszukaj.com - przepisy kulinarne
    Facebook
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+ Instagram