Blog > Komentarze do wpisu

ŚLEDZIE W CIEŚCIE

śledzie w ciescie 2jpg

Śledzie smażone w cieście to dla mnie coś pysznego a odkryłam je kilka lat temu i do dziś je często powtarzam taka niby rybka a tak zaskoczyła mnie swym smakiem :-) niestety świeże dostępne są tylko latem.

  • 2 JAJKA
  • 1 SZKLANKA MAKI
  • 1 SZKLANKA WODY
  • SÓL, PIEPRZ DO SMAKU
  • 70-80 dag ŚLEDZI NIE SOLONYCH

Z mąki jajka wody zrobić gęste ciasto (do ciasta dodać jeszcze przyprawy) - śledzie lekko posolić maczać w cieście i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

śledzie w ciescie 1

 
poniedziałek, 28 czerwca 2010, kasandraa6
Smaczneblogi.pl
Komentarze
2014/12/22 13:38:18
Używasz płatów czy całych śledzi?
-
2014/12/22 21:10:26
moanko: używam całych śledzi ,pozbawionych wy-filetowanych (niesolonych) pozdrawiam
Follow on Bloglovin
Inne
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+ " />