Blog > Komentarze do wpisu

SURÓWKA Z PEKINKI

surĂłwka z pekinki2

Smaczna surówka robię ją z rożnej kapusty, najlepiej lubię z młodziutką kapustą włoską ale z białą czy pekinką też dobrze smakuje, prosta w przygotowaniu i do tego smaczna polecam.

  • 1/2 GŁÓWKI KAPUSTY PEKIŃSKIEJ LUB k.pekińskiej, włoskiej
  • 2 MARCHEWKI
  • SÓL
  • PIEPRZ
  • 1/2 ŁYŻECZKI CUKRU
  • 1 ŁYŻKA SOKU Z CYTRYNY LUB OCET WINNY
  • 3 ŁYŻKI MAJONEZU

Kapustę pekińską pokroić na paski lub białą zetrzeć na szatkownicy posolić i pognieść by puściła lekko sok i zmiękła - odstawić na chwilę. Marchew oczyścić i zetrzeć na tarce jarzynowej dodać do kapusty przyprawić pieprzem cukrem i na końcu najlepiej sokiem z cytryny. Spróbować surówkę by niebyła za kwaśna a następnie dodać majonez i wymieszać przełożyć do miseczki schłodzić i podawać.

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

surĂłwka z pekinki1

 
czwartek, 24 czerwca 2010, kasandraa6
Smaczneblogi.pl
Komentarze
2010/06/25 09:57:57
Robię taką samą i jest bardzo smaczna. W sam raz do obiadku
Follow on Bloglovin
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach
  •  Akcja lodowa 2013 World Bread Day 2013 - 8th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!
  • Społeczności kulinarne
    Top Blogi
    Inne
    Odszukaj.com - przepisy kulinarne
    Facebook
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+ Instagram