Blog > Komentarze do wpisu

Kapusta na gęsto

kapusta mini

Kapusta na gęsto ze świeżym koperkiem pyszności a moje dzieci to uwielbiają :-) polecam

  • 1 główka białej kapusty średniej wielkości
  • 1 pęczek koperku
  • 1,5 szklanki wody
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki mąki pszennej

Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka, posolić i zalać wodą - dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy kapusta będzie już dochodzić dodać cukier i ocet balsamiczny,rozgrzać oliwę i usmażyć cebulkę - dodać do kapusty. Następnie wrzucić na patelnię smalec gdy już się rozpuści wsypujemy mąkę i szybko mieszamy aby powstała zasmażka. Dodać ją do kapusty i wymieszać dokładnie, aż kapusta się zagęści. Na końcu dodać pokrojony drobniutko koperek.

Smacznego

Wydrukuj przepis

środa, 14 lipca 2010, kasandraa6
Smaczneblogi.pl
Komentarze
2010/07/14 17:19:14
pysznie! jedyne co bym zmieniła, to smalec na masełko :)
-
2010/07/14 17:28:02
możesz spróbować zamienić na masło, ale zupełnie zmienia smak potrawy i jakoś mi nie bardzo smakuje, a tego smalcu wcale nie czuć. Ewentualnie możesz dodać więcej oliwy zamiast tego smalcu - pozdrawiam :-)
-
2010/07/14 18:12:55
najfajniejsza jest ta ilość koperku :-)
-
2010/07/15 15:56:51
Mam kapuste w lodowce i nie zawacham sie jej uzyc. :) Do zeberek bedzie jak znalazl dla lubego, a ja pewnie sama zjem.
-
2010/07/15 16:01:35
to może dla siebie polej sosem cytrynowy będzie lepsza :=)
magiawkuchni.blox.pl/2010/06/SALATKA-CYTRYNOWA.html
Follow on Bloglovin
Inne
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+ " />