Blog > Komentarze do wpisu

Kapusta na gęsto

kapusta mini

Kapusta na gęsto ze świeżym koperkiem pyszności a moje dzieci to uwielbiają :-) polecam

  • 1 główka białej kapusty średniej wielkości
  • 1 pęczek koperku
  • 1,5 szklanki wody
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki mąki pszennej

Kapustę poszatkować i wrzucić do garnka, posolić i zalać wodą - dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy kapusta będzie już dochodzić dodać cukier i ocet balsamiczny,rozgrzać oliwę i usmażyć cebulkę - dodać do kapusty. Następnie wrzucić na patelnię smalec gdy już się rozpuści wsypujemy mąkę i szybko mieszamy aby powstała zasmażka. Dodać ją do kapusty i wymieszać dokładnie, aż kapusta się zagęści. Na końcu dodać pokrojony drobniutko koperek.

Smacznego

Wydrukuj przepis

środa, 14 lipca 2010, kasandraa6
Tagi: zioła
Smaczneblogi.pl

Polecane wpisy

  • Zupa jarzynowa z trzema serami...

    Bardzo aromatyczna i odżywcza zupa jarzynowa z dodatkiem świeżych ziół , kiełków fasoli mung oraz serów, które dzięki gorącej zupie zaczynają się topić i są lek

  • Makaron ze świeżymi pomidorami,bazylią i pleśniowym serem

    Taki makaron często robię gdy mamy swoje pomidorki - takie słodziutkie i pyszne z bazylią czosnkiem i dodatkiem jednego z moich ulubionych serków z niebieską pl

  • Omlet ze świeżymi ziołami i groszkiem

    Prawdziwe wiejskie śniadanie. :-)Jajka prosto z grzędy, zioła i pomidory z ogródka. Wyszło na omlet z świeżymi ziołami i groszkiem. - Ubite jajka nadają mu niez

  • Bukiecik na Zielną

    Święcenie ziół i kwiatów w dzień MB Zielnej - piękna tradycja. Ciągle żywa w moim mieście. Swój mały bukiecik włożyłam do glinianego dzbanka, który jest w moim

  • Zioła - jak suszyć

          Jako początkujący zielarz, i nie zamierzający się zamieniać w pełnoetatowego ani też w wiedźmę :) lubię słuchać cudzych rad... JEdną z nich

Komentarze
2010/07/14 17:19:14
pysznie! jedyne co bym zmieniła, to smalec na masełko :)
-
2010/07/14 17:28:02
możesz spróbować zamienić na masło, ale zupełnie zmienia smak potrawy i jakoś mi nie bardzo smakuje, a tego smalcu wcale nie czuć. Ewentualnie możesz dodać więcej oliwy zamiast tego smalcu - pozdrawiam :-)
-
2010/07/14 18:12:55
najfajniejsza jest ta ilość koperku :-)
-
2010/07/15 15:56:51
Mam kapuste w lodowce i nie zawacham sie jej uzyc. :) Do zeberek bedzie jak znalazl dla lubego, a ja pewnie sama zjem.
-
2010/07/15 16:01:35
to może dla siebie polej sosem cytrynowy będzie lepsza :=)
magiawkuchni.blox.pl/2010/06/SALATKA-CYTRYNOWA.html
/> Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Magia.
Google
Reklama
  • reklama
facebooko

prawa autorskie
Nie kopiuj!
zdjęcia na tym blogu są
chronione prawem autorskim.
INNE
blogi kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Follow
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach