Blog > Komentarze do wpisu

Barszcz czerwony do picia

barszcz czerwony do picia 2

Barszcz czerwony na wigilijny stół jest bardzo aromatyczny, można podawać go z uszkami czy też pierogami, ile domów tyle przepisów :-) Polecam

  • 2 kg buraków
  • 3 litry wody 
  • 3 obrane marchewki
  • 1 por 
  • 1 pietruszka (korzeń)
  • 5 ziaren pieprzu 
  • 3 liście laurowe 
  • 10 kapeluszy suszonych grzybów
  • 1 mała główka czosnku
  • sól,pieprz do smaku 
  • 1-2 łyżki octu 
  • majeranek według uznania  ja dałam ok 3-4 łyżki

 Buraki wyszoruj, włożyć do garnka  wraz z innymi warzywami - zalać wodą i gotować do miękkości , dodaj ziele angielskie i liść laurowy oraz sól, pieprz gotować do miękkości buraków - warzywa odcedzić. Do ugotowanego wywaru buraczanego dodać 5-6 zmiażdżonych ząbków czosnku kilka kapeluszy grzybów oraz majeranek i łyżkę octu. Gotować jeszcze ok 30 minut podawać na gorąco do picia. Barszcz można przecedzić jeśli przeszkadza wam majeranek.

Smacznego

Wydrukuj przepis

barszcz czerwony do picia 1

wtorek, 20 grudnia 2011, kasandraa6
Tagi: buraki czosnek
Smaczneblogi.pl
Komentarze
2011/12/20 11:57:48
Ale sie zrobilo swiatecznie:)
-
2011/12/20 12:48:42
oj taki barszcz to ja lubię ....do uszek właśnie:)
-
Gość: trisch, p508bd04f.dip.t-dialin.net
2011/12/20 13:43:36
jedna mala glowka czego?:)
wyglada smakowicie!
-
2011/12/20 17:31:41
Piękny kolor ma. Uwielbiam:)
-
2011/12/20 19:25:18
trisch: już poprawiłam oczywiście główka czosnku :-)
-
2011/12/24 12:45:22
Wesołych, ciepłych i uśmiechniętych świąt! :)
Follow on Bloglovin
Inne
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+ " />