Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z chili

pasta z chili 2

Pasta chili do do kanapek czy mies - jeśli lubicie bardzo ostre przyprawy oczywiście. Polecam

Na 2 małe słoiczki

  • 1 kg papryczek chili
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 2 łyżeczki utartego świeżego imbiru 
  • 1/2 szklanki octu winnego lub owocowego 
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka brązowego cukru 
  • 1/4 łyżeczki soli 

Wszystkie papryczki pokroić drobniutko, wrzucić do garnka z częścią nasion, dodać wszystkie przyprawy i gotować na małym ogniu ok 15 minut. Następnie zmiksować i przełożyć do małych słoiczków - pasteryzować 15 minut. 

Polecam

Uwaga kroić w rękawiczkach by nie piekły palce i nie dotykać okolic oczu.

Wydrukuj przepis

pasta z chili 1

czwartek, 01 grudnia 2011, kasandraa6
Smaczneblogi.pl
Komentarze
2011/12/01 18:21:09
coś czuję, że pali nieźle w język :) coś dla mnie
-
2011/12/01 20:41:41
O ,musi byc ostrrrra !:)
-
2011/12/02 17:55:57
idealna do ostrej pizzy! :)
-
Gość: , staticline-31-182-72-106.toya.net.pl
2014/09/03 22:02:37
tego nie można przełknąć... pyszna
-
2014/09/09 21:51:53
Hej zdecyduj się albo jest pyszne albo nie da się przełknąć, poza tym tego nie jemy w dużych ilościach . Ostrość również zależy od gatunku papryczki chilli pozdrawiam .
Follow on Bloglovin
Inne
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+ " />