Blog > Komentarze do wpisu

Dżem pomarańczowy

Dżem pomarańczowy jest doskonały do mazurków i na kanapki, świetnie się komponuje również z pieczonym mięsem.  polecam

przepis własny
  • 3 kg pomarańczy
  • 2 szklanki cukru
  • 1 limonka

Pomarańcze obrać i wy-filetować czyli obrać tak aby nie było białego miąższu ani błony.Następnie wrzucić do garnka zasypać cukrem -zagotować i odstawić w chłodne miejsce. Kolejnego dnia smażymy aż przynajmniej połowa płynu odparuje po tym czasie dodaję startą sok z limonki i zagotowuję. Dżem nadal może wydawać się nam wodnisty ale po zastygnięciu będzie gęsty i lśniący. Dżem można przełożyć do słoiczków i za pasteryzować

Smacznego

wtorek, 10 kwietnia 2012, kasandraa6
Smaczneblogi.pl

Polecane wpisy

  • Konfitura cebulowa z chilli

    Konfitura cebulowa która wspaniale smakuje z serem choć nie tylko - do tego ma piękny słoneczny kolor :-) Bardzo lubię łączyć różne konfitury z mięsem czy też s

  • Dżem z zielonych pomidorów - dwie wersje

    Dżem z zielonych pomidorów z cydrem i odrobiną pikanterii dzięki chili, zrobiłam dwie wersję druga bez chili i dodatkiem miodu i soku z limonki. Obie wersje był

  • Sos dyniowo - cebulowy w słoiku

    Sos dyniowo-cebulowy na zimę będzie doskonały do pizzy czy też jako dodatek do mięsa, a nawet serów - jest naprawdę pyszny. Ja doprawiłam go jeszcze białym piep

Komentarze
2012/04/10 18:45:49
Pycha!
-
2012/04/10 20:58:44
O,pychota! Lubię:)
/> Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Magia.
Google
Reklama
  • reklama
facebooko

prawa autorskie
Nie kopiuj!
zdjęcia na tym blogu są
chronione prawem autorskim.
INNE
blogi kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Follow
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach