Blog > Komentarze do wpisu

Trzy sery ...

Ser musi być całkowicie pozbawiony serwatki, gdyż zbyt długo nam się nie przechowa... Postanowiłam go wzbogacić różnymi aromatami, Jeżeli użyjemy świeżych ziół to skróci nam automatycznie czas przydatności, dlatego do tego celu użyłam ziół suszonych jedyny wyjątek to rozmaryn ale ten ser będzie bardzo szybko zjedzony gdyż jutro wyląduje w sałatce.  Polecam

 

  • 3 krążki sera świeżego krótko dojrzewającego tego typu
  • ok 1/2 szklanki oleju rzepakowego

Pomidorki pokroić w kostkę wrzucić do garnuszka zalać olejem i podgrzać, wyłączyć gaz i pozostawić do przestudzenia. Jeszcze ciepłym zalać ser i szczelnie zamknąć.

 

  • 125 oleju z pestek winogron 
  • 2 łyżeczki czarnego sezamu 
  • 1 łyżeczka czerwonego pieprzu w ziarenkach
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 2 łyżeczki tymianku 

Zioła wsypać do moździerza i utrzeć, ser pokroić w kostkę i obtoczyć w ziołach - włożyć do słoiczka. Olej podgrzać i ciepłym ale nie gorącym zalać ser, szczelnie zamknąć.

 

  • 125 ml oleju ryżowego 
  • kilka gałązek rozmarynu 

Serek pokroić w kostkę i przełożyć do słoiczka, olej wlać do garnuszka wrzucić kilka gałązek rozmarynu i podgrzać ale niezbyt mocno. Takim olejem zalać ser i zamknąć słoiczek. 

Smacznego

wtorek, 04 czerwca 2013, kasandraa6
Smaczneblogi.pl
Komentarze
2013/06/04 16:02:03
Uwielbiam takie serki!
-
2013/06/04 17:04:33
To musi cudnie smakować :-)
-
Gość: Kasia, aejr205.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/06/05 19:41:00
Świetne :)
Follow on Bloglovin
Inne
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Facebook
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+ " />