Blog > Komentarze do wpisu

Śródziemnomorska pasta z suszonych pomidorów

 

W ramach Wypiekania na śniadanie zrobiłam z innymi blogerami tą wspaniałą pastę od której można się uzależnić i to bez żartów. A może ja po prostu jestem uzależniona od warzywnych smarowideł kto wie ? ;-) .Jest odpowiednio przyprawiona, ja nie dodaję oliwek ponieważ za nimi szczególnie nie przepadam ale może kiedyś mi się to zmieni ;-) W końcu duże produktów i potraw lubię których kiedyś bym nie przełknęła ha ha Ciekawe czy też tak macie.A pastę polecam ;-)

oryginał 
  • 300 g suszonych pomidorów w oliwie
  • 50 g ziaren słonecznika(namoczonych)
  • garść czarnych oliwek ( pominęłam)
  • 1 łyżeczka kaparów
  • garść świeżych listków bazylii
  • 2 łyżki naturalnego tahini
  • 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego u mnie czerwony
  • sok z jednej cytryny

dodatkowo

  • olej rzepakowy 40 ml

Do blendera kielichowego wcisnąć sok z cytryny i przełożyć resztę składników miksować u mnie to pulsacyjnie gdy masa jest zbyt gęsta dolewam jeszcze oliwę do uzyskania gładkiej konsystencji .

Można doprawić według własnych kubków smakowych jeżeli istnieje taka potrzeba. 

Smacznego

Osoby które brały udział w wydarzeniu ,,Wypiekania na śniadanie,,

Dorota Owczarek z bloga Moje Małe Czarowanie

Laura Chołodecka z bloga Cafe Babilon

Agnieszka Koza z bloga Eksplozja Smaku

Magdalena Olejnik z bloga Apetyt na Smaka

Joanna Ziętarska z bloga Notatki kulinarne

Agata Czajkowska z bloga Pożeracze czasu

Alicja Abramowicz z bloga Nieład malutki

Bernadetta Parusińska Ulewicz z bloga Prawo do gotowania z pasją

Katarzyna Sieradz z bloga Gotuj z Kasią

Marzena Duda z bloga Zacisze kuchenne

Łucia Serafinz bloga Fabryka kulinarnych inspiracji

Andzelika Kasiakz bloga Życie zaczyna się w kuchni

z bloga Para w kuchni

niedziela, 21 lutego 2016, kasandraa6
Smaczneblogi.pl

Polecane wpisy

  • Makaron z kurkami i świeżym pieprzem

    Makaron uwielbiam pod różną postacią , paczkę z makaronami otrzymałam jakiś czas temu ale że był urlop w Polsce i brak czasu to tak sobie przeleżała . Przepis m

  • Gofry orkiszowe

    W ramach wypiekanie na śniadanie tym razem zapraszam na gofry w wersji orkiszowej . Pyszne i chrupiące u mnie z domowym dżemem wiśniowym i brzoskwiniami - pycha

  • Kotleciki na śniadaniowe

    Dzisiaj zapraszam na ciepłe śniadanko , w postaci mięska z aromatycznym olejem. Do tego lekka sałatka i nic mi więcej nie potrzeba - zwłaszcza że po takim śniad

Komentarze
2016/02/21 16:13:19
Ja tez kiedyś nie cierpiałam oliwek a teraz nie mogę się bez nich obejść, wszystko przed Tobą. Dzięki za wspólne miksowanie :-)
-
2016/02/21 20:16:13
Dzięki za wspólne gotowanie - pasta była niesamowita
-
2016/02/21 22:06:09
Pasta wyszła pysznie, dzięki za wspólne kucharzenie :)
-
2016/02/22 09:12:41
Też pominęłam oliwki ;) A pasta przepyszna :)
-
2016/02/22 10:25:52
Wspaniała pasta. Dziękuję za wspólne przygotowanie:)
-
2016/02/22 17:32:13
Moja sąsiadka ani oliwek ani kaparów nie lubi, a pastę zachwalała. Ja z kolei ominęłam pastę tahini. Pięknie się Twoja prezentuje :-) Dzięki za wspólny czas:-)
-
2016/02/22 22:44:41
Nam pasta też bardzo smakowała, dziękują za wspólną akcję :)
-
2016/02/23 08:50:41
Dzięki za wspólne miksowanie :)
-
2016/02/23 17:41:20
Pasta jest przepyszna, a na Twoich zdjęciach pięknie się prezentuje. :)
Ja wielu rzeczy kiedyś nie jadłam, a dziś bardzo lubię :)
/> Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Magia.
Google
Reklama
  • reklama
facebooko

prawa autorskie
Nie kopiuj!
zdjęcia na tym blogu są
chronione prawem autorskim.
INNE
blogi kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Follow
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach