środa, 31 sierpnia 2016

Makaron uwielbiam pod różną postacią , paczkę z makaronami otrzymałam jakiś czas temu ale że był urlop w Polsce i brak czasu to tak sobie przeleżała . Przepis miał się ukazać dopiero na nowym blogu a obecnie trwa sezon kurkowy -postanowiłam wam pokazać jednak ten przepis jeszcze na starym blogu .  Firmie Malma niezmiernie dziękuję za paczuszkę .                            A przepis polecam.

 

przepis własny

2 porcje czas 30 minut

  • 100 g makaronu ,,Malma,, wstążki
  • 150 g kurek
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 2 szalotki
  • 1 łyżeczka zielonego pieprzu z zalewy
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 ml cydru jabłkowego lub gruszkowego
  • spora garść świeżego oregano
  • cząstka cytryny do podania

Makaron ugotować al dente  - odcedzić przelać zimną wodą i odstawić.

Na patelni rozgrzać masło wrzucić drobno pokrojoną szalotkę następnie oczyszczone grzyby i łyżeczkę zielonego pieprzu z zalewy . Całość smażyć na małym ogniu następnie dolać  cydr i dusić aż grzyby będą miękkie wrzucić makaron oraz ser mascarpone mieszać do czasu rozpuszczenia się sera doprawić solą i posypać świeżymi listkami oregano - podawać od razu polane odrobiną soku z cytryny. 

Smacznego

* Jeżeli makaron będzie zbyt gęsty można dodać jeszcze odrobinę cydru lub wody z gotowania makaronu.

09:30, kasandraa6 , Makarony
Link Komentarze (1) »
O autorach
/> Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Magia.
Google
Reklama
  • reklama
facebooko

prawa autorskie
Nie kopiuj!
zdjęcia na tym blogu są
chronione prawem autorskim.
INNE
blogi kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Follow
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach