na prezent

środa, 21 listopada 2012

 

Krem mocno pomarańczowy z kawałkami skórki pomarańczowej, chciałam aby były zdecydowanie wyczuwalne więc pokroiłam je drobniutko zamiast ścierać na tarce i do był naprawdę dobry wybór. Jest przepyszny, niemożna się od niego oderwać doskonały na jesienną chandrę kiedy można go wyjadać wprost ze słoiczka lub podarować przyjaciółce - na pewno się ucieszy :-) Polecam... 

oryginał
  • 75 g masła 
  • 3 jajka 
  • 75 g cukru
  • 125 ml soku z pomarańczy (1 duża sztuka)
  • otarta skórka z jednej pomarańczy 
  • 2 łyżeczki suszonej gorzkiej pomarańczy

Masło rozpuścić na ogniu wraz z cukrem, dodać resztę składników i gotować na małym ogniu do czasu, aż masa zgęstnieje (kilka minut) uważać aby się ale się nie - zważyła. Gdyby tak się stało i pojawiły by się białe grudki zdjąć szybko z ognia wstawić garnek do zimnej wody i miksować.  Zimny krem przełożyć do słoiczka. 

Smacznego

i jeszcze kilka fotek...

09:21, kasandraa6 , na prezent
Link Komentarze (6) »
O autorach
/> Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Magia.
Google
Reklama
  • reklama
facebooko

prawa autorskie
Nie kopiuj!
zdjęcia na tym blogu są
chronione prawem autorskim.
INNE
blogi kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Follow
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach