bezglutenowe

wtorek, 19 stycznia 2016

Batoniki powstały w zasadzie z resztek quinoi która została z obiadu inaczej komosy ryżowej, była ugotowana z odrobiną rozmarynu ;-) ale nie miało to wpływu na batony i ich smak .Do tego trochę różnych ziaren, zamieszać wszystko upiec i gotowe. Batoniki można spożywać przed treningiem , po jak również kiedy nachodzi nas ochota na coś słodkiego a zdrowego. Polecam 

przepis własny

na ok 12 batonów

  • 3/4 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
  • 3 łyżki sezamu
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 3 łyżki słonecznika
  • 2 kopiaste łyżki gorzkiego kakao
  • 5 łyżek bezglutenowych płatków owsianych
  • 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy
  • 6 śliwek suszonych
  • 6 suszonych daktyli
  • 2 łyżki syropu z brązowego ryżu lub (miód, stevia)


Śliwki i daktyle pokroić na małe kawałki , odstawić. Ziarenka rozpuszczalnej kawy ucieram w możdzieżu.Do miski przełożyć ugotowaną komosę ryżową dodać wszystkie składniki oraz pokrojone owoce - wymieszać do połączenia składników.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę rozprowadzić równo i wstawić do nagrzanego piekarnika . Piec w 200 C ok 30 minut aż masa się zrumieni , po upieczeniu wyjąć z piekarnika i zostawić do całkowitego wystudzenia. Następnie pociąć na mniejsze kawałki.
Smacznego
* Batoniki przechowuję w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. 

O autorach
/> Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Magia.
Google
Reklama
  • reklama
facebooko

prawa autorskie
Nie kopiuj!
zdjęcia na tym blogu są
chronione prawem autorskim.
INNE
blogi kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Follow
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach