kuchnia japońska

wtorek, 18 stycznia 2011

Chrupiące krewetki w sezamie i wiórkach kokosowych, lekko słodkawe a zarazem ostre polecam...

przepis własny
  • 12 krewetek królewskich
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki sezamu
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 1 jajko
  • olej do smażenia

Na sos

  • 3 łyżki pasty pomidorowej
  • 2 łyżki sosu chili z typu TAO-TAO
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 1 łyżka płynnego miodu

Sezam wymieszać razem z wiórkami kokosowymi oraz przyprawami, krewetki oczyścić. Następnie wstawić olej a krewetki przygotować do smażenia - obtaczać je najpierw w rozbełtanym jajku a następnie w przygotowanej panierce, wrzucać na gorący tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Wszystkie składniki na sos wymieszać i podawać z krewetkami.

 

O autorach
/> Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Magia.
Google
Reklama
  • reklama
facebooko

prawa autorskie
Nie kopiuj!
zdjęcia na tym blogu są
chronione prawem autorskim.
INNE
blogi kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Follow
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach