Grill

piątek, 06 maja 2011

Soczyste fileciki z kurczaka słodko kwaśne w smaku i lekko pikantne z aromatem ziół po prostu pyszności bardzo polecam

przepis własny
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1/2 szklanki ketchupu
  • 1/2 szklanki coca - coli
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki  sosu słodko pikantnego chili typ tao- tao
  • 2 łyżki suszonego oregano

Mięso umyć i pokroić na mniejsze filety oraz natrzeć rozmiażdżonym czosnkiem. Przygotować marynatę z reszty składników i zalać fileciki - odstawić na noc. Następnego dnia wyjąć z marynaty bezpośrednio przed pieczeniem i piec na grillu lub w piekarniku na rumiano z obu stron.

Smacznego

Tagi: zioła
08:55, kasandraa6 , Grill
Link Komentarze (5) »
niedziela, 01 sierpnia 2010

PIECZARKI GRILOWANE 1

Grillowane pieczarki z charakterem bardzo smaczne i pikantne pycha bardzo polecam :-)

  • 1/2 kg PIECZAREK
  • SÓL
  • PIEPRZ (niekoniecznie)
  • 4 PAPRYCZKI CHILI

Ponadto :

  • folia aluminiowa

Pieczarki umyć osuszyć, Jeśli są duże po przekrajać na pół przez środek posolić i popieprzyć, posypać posiekana papryczką chili i zamknąć drugim kapeluszem - zawinąć je w kawałki złotka i poukładać na grillu. Piec aż folia nam się lekko przypiecze a pieczarki będą miękkie.

Podawać jako przystawkę do mięs.

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

PIECZARKI GRILOWANE 2jpg

 
19:57, kasandraa6 , Grill
Link Dodaj komentarz »
piątek, 30 lipca 2010

skrzydełka nadziewane

Bardzo smaczne skrzydełka nadziewane pieczarkami coś innego niż tradycyjne skrzydełka, choć jest trochę przy nich pracy to efekt gwarantowany. Polecam,

przepis mojej mamy :-)

skrzydełka nadziewane

  • 30 DUŻYCH SKRZYDEŁEK Z KURCZAKA
  • 2 ŁYŻKI PAPRYKI SŁODKIEJ
  • 2 ŁYŻKI CHILI
  • 2 ŁYŻKI ZIÓŁ PROWANSALSKICH
  • SÓL DO SMAKU
  • ok 4 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ
  • 2 KG PIECZAREK
  • 2 JAJKA
  • 2 CZERWONE PAPRYKI
  • SÓL, PIEPRZ do smaku

Skrzydełka wytrybować z kości tak aby nie poprzecinać skóry czyli ścinamy mięso jak najbliżej kości prawie zdrapując ją, następnie umyć - osuszyć ręcznikiem papierowym i przyprawić solą, papryką słodką, chili i ziołami - odstawić na noc. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach - usmażyć ale nie solić. Przestudzić i doprawić solą i pieprzem, do zimnych pieczarek dodać 2 jajka i wymieszać, razem z bułką tratą aby związało nam farsz. Masę przełożyć do szprycy z okrągłą końcówką jeśli nie mamy szprycy nakładamy łyżeczką i nadziewać skrzydełka. Paprykę pokroić na paski długości ok 2-3 cm i wkładać do skrzydełka na końcu tworząc tzw korek założyć resztą skóry. Tak postępować z reszta mięsa. Piec na rozgrzanym grillu lub w piekarniku. ok 40 minut na rumiano. Podawać na gorąco.

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

i jeszcze kilka fotek...

skrzydełka nadziewane

 

skrzydełka nadziewane

 
10:21, kasandraa6 , Grill
Link Komentarze (5) »
czwartek, 24 czerwca 2010

źeberka,,1,,

Żeberka rozpływają się w ustach a ich uwalniający się aromat podczas pieczenia hm sami wiecie :-) kiedyś nie bardzo lubiłam żeberka aż do tej potrawy.

  • 1,5 kg ŻEBEREK
  • PRZYPRAWA ZIOŁOWA MIESZANKA 18 ZIÓŁ
  • OLEJ ROŚLINNY

Żeberka umyj i osusz, potnij na małe kawałki i przypraw następnie przełóż do miski i skrop olejem do lepszego przegryzienia. Pozostaw tak mięso przez jeden dzień by przeszło przyprawami. Piecz na rozgrzanym grillu a rumiano lu w piekarniku. Przekuj wykałaczka jeśli nie będzie wydobywała się krew to znaczy że upieczone. Podawaj z pieczonymi warzywami.

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

źeberka,,1,,.jpg 1

 
Tagi: zioła
12:08, kasandraa6 , Grill
Link Dodaj komentarz »

SZASZŁYK Z WARZYWAMI 2

Szaszłyki warzywne z piersią kurczaka są naprawdę dobre a zwłaszcza zima kiedy mamy ochotę na coś innego wystarczy nam piekarnik który nam pomoże w wykonaniu tej potrawy

  • 2 FILETY Z KURCZAKA
  • 20 dag PIECZAREK
  • PO 1 PAPRYCE CZERWONEJ I ŻÓŁTEJ
  • 1 BAKŁAŻAN
  • SÓL, PIEPRZ
  • 3-4 ŁYŻKI CURRY

Filet umyć i pokroić w dużą kostkę i przełożyć do naczynia ,przyprawić curry, solą i pieprzem - polać oliwą odstawić na kilka godzin do przegryzienia. Przed nabiciem na szpikulce pokroić paprykę i bakłażana. Najpierw nabijamy kawałek papryki, mięso,pieczarkę i bakłażan. Delikatnie można jeszcze posolić warzywa.(jeśli pieczarki są małe nie kroimy ich). Następnie kładziemy szaszłyki na grillu i pieczemy ok 15-20 minut, lub w piekarniku.

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

SZASZŁYK Z WARZYWAMI 1

 
11:46, kasandraa6 , Grill
Link Komentarze (2) »
O autorach
/> Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Magia.
Google
Reklama
  • reklama
facebooko

prawa autorskie
Nie kopiuj!
zdjęcia na tym blogu są
chronione prawem autorskim.
INNE
blogi kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Follow
  • newsletter
  • kanał RSS Wpisów
  • kontakt
  • Magia w kuchni na Twitterze
  • śledź Magię na Facebooku
Uczestniczę w akcjach